суботу, 4 квітня 2015 р.

Засідання творчої групи вчителів світової літератури

02 квітня 2015 р. на базі Великогаївської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулося засідання творчої групи вчителів світової літератури і Великогаївського освітнього округу. Вчителі району мали змогу ознайомитися з досвідом роботи  Голяс Світлани Євгенівни, вчителя-методиста Козівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 з проблеми «Кластер як один з ефективних методів формування критичного мислення». 


Форми роботи, зацікавили всіх, вчителі із задоволенням працювали в групах, виконували творчі завдання.  Через застосування методу кластера у школярів формуються надпредметні уміння, які проявляються під час занять з інших предметів, у позакласній діяльності, у різних життєвих ситуаціях. 



 Серед важливих умінь виділяють такі: уміння працювати в групах, графічно оформити текстовий матеріал, творчо інтерпретувати наявну інформацію, розподілити матеріал за ступенем новизни і значимості, узагальнити здобуті знання, формувати культуру читання.


Цей інноваційний метод на уроках світової літератури використовують з метою формування всесторонньо розвиненої особистості, що вміє критично мислити, а отже здатна мати і ґрунтовно представляти позицію з будь-якого питання. 

Немає коментарів:

Дописати коментар